Däckbyte, däckskifte, hjulskifte eller säsongsskifte?

Vad vi menar är det arbete som utförs där man skiftar mellan t.ex. sommardäck och vinterdäck (sommarhjul och vinterhjul).

Hjulskifte kallas ibland felaktigt för däckbyte eller däckskifte, men innebär alltså inte ett byte av däck på befintliga fälgar, utan att man byter från till exempel sommardäck till vinterdäck.

Hur går hjulskiftet till hos Däckstop GMG Motor AB?

Vid ett hjulskifte hos Däckstop GMG Motor AB i Linköping ser vi till att däcken placeras på rätt plats under din bil i förhållande till greppyta och mönsterslitage. Även vid nära nog optimal hjulinställning tenderar nämligen däcken att slitas ojämnt vilket kan i sin tur skapar en ojämn greppyta mot underlaget. Med ett rätt genomfört hjulskifte förlänger du därför helt enkelt däckens livslängd. Vi fyller även på luft i hjulen enligt rekommendation samt märker upp de hjul vi skiftat av din bil med den plats de satt på. Bra för ekonomin, och bra för din egen säkerhet.

Tro det eller ej, men de bästa däcken ska faktiskt alltid sitta på bilens bakaxel, även om du har en framhjulsdriven bil! Det beror på att risken för sladd minskar väsentligt med bra bakdäck, något som mer än väl uppväger för maximalt grepp på drivande däckpar. Boka tid för hjulskifte direkt via vår hemsida, så hjälper vi dig med allt från hjulskifte till däckförvaring i vårt däckhotell.

Trött på att ligga på blöt asfalt och försöka balansera in hjulet på axeln samtidigt som du försöker få den där smutsiga, tråkiga hjulbulten att ta fäste?

Låt Däckstop GMG Motor AB i Linköping ta hand om skiftet mellan sommar- och vinterhjul.

En bättre affär.

Kostnad för en halvtimmes massage = flera hundra, kostnad för utebliven inkomst på grund av skadad rygg = betydligt mera pengar och kostnad för att låta Däckstop skifta era hjul = ett par-tre hundra. Låter inte det som en bättre affär?

Tillhör du också de 1000-tals bilägare som varje år tröttnar på att släpa smutsiga, tunga och otympliga hjul från förråd, vind och källare? Är det inte bättre att ha bilen i garaget än en massa hjul? Är det inte retligt att få hjulen stulna från carporten? Hos oss är era hjul försäkrade vid stöld, brand eller skada. Är de det hemma hos er?

Har luften gått ur?

Har däcken tappat luft när de legat i garaget eller carporten? Visst är det tråkigt att ta sig till närmaste bensinmack för att pumpa dem då? Däckstop kontrollerar och fyller på luften i era hjul med kalibrerad luftpåfyllare och med torr, ren och dammfri luft från en kompressor med kyltork och dammfilter. Ni kan även välja till Nitrogen, N2, för bättre bränsleekonomi.

 

Låt Däckstop ta hand om skiftet av era hjul