Bilverkstad i Linköping / Däckstop / Hackefors Däck & Bilservice - Personlig och kunnig bilservice i Linköping sen 2006

Boka tid för service och däckbyte

Använd vår tidbokning online för att enkelt boka tid för bilservice, hjulskifte, skifte i däckhotell, montering och balansering eller punkteringslagning, tidsbokningen är öppen dygnet runt.

Dags för nya sommardäck eller vinterdäck?

Boka tid för nya sommardäck eller vinterdäck online

Vi har de vanligast förekommande storlekarna av nya sommardäck och vinterdäck i lager, och om vi inte har den storlek eller det däckmärke ni söker så ring eller skicka ett meddelande till oss så löser vi det.

Sök och köp nya däck online i vår däckbutik

Vinterdäckslagen

Vad säger lagen om sommardäck och vinterdäck?

Vinterdäckslagen säger att under perioden 1:e december till 31: mars ska vinterdäck (dubbdäck eller korrekt märkta dubbfria däck) användas vid vinterväglag.

Vem bestämmer vad som är vinterväglag?

Ytterst så är det polisen som avgör det men en god regel är att om det är snö eller is på vägen ni färdas på eller angränsande väg så räknas det som vinterväglag. En annan rekommendation är att använda vinterdäck när temperaturen understiger 5 grader Celsius.

När får man använda vinterdäck?

Dubbfria vinterdäck har ingen begränsning när de får användas, men det är inte rekommenderat att använda ett dubbfritt vinterdäck året runt.

Vad säger vinterdäckslagen om när dubbdäck får användas? Lagen säger att under perioden 1:e oktober till 15:e april med undantag för när det råder vinterväglag utanför perioden.

Undantag till vinterdäckslagen

I samband med provkörning efter reparation, till och från bilprovningen samt resa som börjar eller slutar i annat land (med annan lagstiftning) eller där vinterväglag inte råder är undantagna krav på användande av vinterdäck.

Ett annat undantag är i samband med punktering då nödhjul/reservhjul får användas tills dess att däcket är utbytt eller reparerat.

Boka tid för service och däckbyte

Tillbaka till startsidan